Malezya Madrid Protokolüne katıldı

Malezya Madrid Protokolüne katıldı. Protokol, Malezya için 27 Aralık 2019’da yürürlüğe girecek.

Malezya Hükümeti Madrid Protokolüne Katılım Belgesini Dünya Fikri Mülkiyet Örgütüne (WIPO) 27 Ekim 2019 tarihinde tevdi etti. Malezya'nın katılımıyla, Madrid sistemine üye sayısı 122'ye çıktı.

27 Aralık 2019 tarihinden itibaren, Malezya'daki ticari marka sahipleri, Malezya dışındaki bir veya daha fazla ülkede marka koruması elde etmek için Madrid Protokolü kapsamında başvuruda bulunabilecekler. Ayrıca bu tarihten itibaren, Malezya dışındaki ticari marka sahipleri Malezya'da marka tescili elde etmek için Madrid Protokolü üzerinden yeni başvuru veya mevcut bir başvuruya dayalı olarak ek başvuru (subsequent designation) yapabilecekler.

Madrid sistemi, tek bir başvuruyla birçok ülkede ticari marka başvurusu yapma ve tescil etme olanağı sunuyor. Madrid başvuru süreci, geleneksel rüçhan başvurusuna dayalı bireysel başvuru yöntemine kıyasla, yüksek verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlıyor.

Madrid sisteminin kullanılmasının avantajları sadece başvuru yapılmakla da sınırlı kalmıyor, tescil sonrasında da devam ediyor. Örneğin, markanın on yıllık koruma süresinin sonunda yenileme zamanı geldiğinde, yenileme işlemi WIPO’da tek bir elektronik dosyalama yoluyla belirlenen tüm ülkeler için gerçekleştirilebiliyor. Tescil sonrası bir diğer faydası da hak sahiplerinin bir isim değişikliği veya devir veya adres değişikliği kaydı yapmaları gerektiğinde, bu işlemleri tek talep tüm ülkelerde çok uygun maliyetlerle yapabiliyor olmaları.

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler!

Popüler Yayınlar

KATEGORİ

Etiketler

Son Yazılar

İLETİŞİM FORMU

Ad

E-posta *

Mesaj *